Ciocolata Bounty este una dintre preferatele mele … Îmi place combinația de cocos + ciocolată neagră. De asemenea, îmi place să știu ce conțin mâncărurile și deserturile pe care le consumăm, așa că am încercat o variantă de ciocolată Bounty făcută în casă. Pentru această rețetă am folosit fix 5 ingrediente. Cred că ar fi important de menționat că am optat pentru ingrediente adaptate regimurilor fără gluten și fără lactoză, iar zahărul l-am înlocuit, într-o proporție mai mică, cu miere.

Haideți să vă spun de ce aveți nevoie pentru a prepara acasă aceste batoane delicioase!

Ingrediente: 

  • 125g nucă de cocos răzuită (am folosit-o pe aceasta)
  • 50-60g miere
  • 50g ulei de cocos (l-am folosit pe acesta)
  • 80g lapte de cocos (din conservă)
  • 200g ciocolată neagră + 10g ulei de cocos

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, am topit uleiul de cocos (cele 50g). Am adăugat nuca de cocos (varianta aceasta de la Niavis este foarte aromată), mierea și laptele de cocos și le-am mixat cu ajutorul mixerului vertical.

Pasul 2

Când compoziția a devenit omogenă, am repartizat-o în forme. Eu am folosit o tavă pentru mini batoane (4x2cm/formă – o am pe aceasta) și, nefiind suficientă, am repartizat restul compoziției în forme de silicon pentru praline. Din această compoziție, mi-au ieșit 19 mini batoane și 13 praline, o cantitate generoasă, dar care s-a dovedit a fi insuficientă (pentru că-s prea bune batoanele astea și se mănâncă prea repede).

Tăvile le-am dat la congelator pentru vreo 2-3 ore.

Dacă nu aveți o tavă adaptată pentru batoane ori forme pentru praline, puteți așeza compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un strat nu foarte gros (nu mai mult de 2cm). După ce compoziția se întărește, o puteți felia în funcție de cât de mari vă doriți să fie batoanele. De asemenea, dacă vă este mai ușor, compoziția o puteți modela în formă de biluțe.

Pasul 3

După ce compoziția a stat suficient la congelator, am topit ciocolata la bain marie împreună cu 10g de ulei de cocos. Este posibil să nu aveți nevoie de toată cantitatea de ciocolată și să vă ajungă aproximativ 170g. Eu am folosit o ciocolată de menaj fără gluten, cu 70% cacao, îndulcită cu ștevie, de la Pantagruel (am găsit-o în Carrefour și am văzut-o și în DM).

Am îmbrăcat batoanele și pralinele obținute în ciocolata topită și le-am transferat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava am dat-o la congelator timp de câteva ore pentru ca batoanele să se întărească. După ce s-au întărit, am tăiat ciocolata în exces (acolo unde s-a prelins pe margini) și am păstrat bunătățile obținute la frigider, într-o caserolă cu capac.

Este o rețetă super simplă care nouă ne-a plăcut foarte mult.

Sper să fie și pe gustul vostru! Dați-mi de veste dacă o încercați. 🙂

Alte idei de rețete cu ciocolată:

Tartă cu cremă de cocos, ciocolată și biscuiți speculoos (fără coacere)

♥ Desert cu căpșuni și ciocolată, la pahar

♥ Batoane cu orez expandat, unt de arahide și ciocolată (fără coacere)

♥ Twix cups: desert cu migdale, unt de arahide și ciocolată

♥ Coșulețe umplute cu dulceață de căpșuni și ciocolată


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *